Welkom op de site van
de Goede Herderschool
Adres: Kastanjeplein 6 - 3053CD - Rotterdam - 010-4189579

 

 

Over de GHS

De Goede Herderschool heeft met heel veel kinderen een lampionnenoptocht door de wijk gelopen. De kinderen hebben van de week mooie lampionnen geknutseld, die hadden ze bij zich. Er waren ook heel veel ouders die meeliepen. Er werden liedjes gezongen en onderweg kregen de kinderen een paar keer iets lekkers. We hebben genoten van de gezellige sfeer en de optocht afgesloten op het plein van de Goede Herderschool. Daar kreeg iedereen nog een glaasje warme chocolademelk en konden we gezellig bij de vuurkorf zitten


 

 

 

 

 

 

 

 

Spelen met je kind is een project van het CVD in samen werking met de Goede Herderschool. Hierbij leren ouders van kinderen tussen de 2 en 6 jaar welk speelgoed en spel geschikt is voor deze leeftijd.

Samen spelen is belangrijk! Door samen te spelen vergroot je de lichamelijke vaardigheden van je kind, vergroot je het zelfvertrouwen van je kind, maar zal hij/zij ook beter regels en grenzen begrijpen. Ook leer je je kind en zijn fantasiewereld beter kennen.

Waar gaan we het over hebben?

*samenspel

*ontwikkelingsfase

* taalspelletjes

* binnen en buiten spelen

* knutselen

* aandacht verdelen tussen de kinderen

Daarnaast kunnen we ook gezellig kletsen en elkaar tips geven.

 

Waar: Ouderkamer Goede Herderschool

Donderdag: 18 oktober, 15, 23 november en 6, 13 december

Tijd: 8.30u

Speciaal voor de Kinderboekenweek hebben alle groepen uit de bovenbouw een boek voorgelezen aan kinderen uit de onderbouw. Op alle vrije plaatsen in de school werd voorgelezen, zelfs onder de trap en in het speellokaal. Het zag er heel gezellig uit in school en er zijn veel boeken voorgelezen!

 

Dit jaar hebben we weer een voorleeswedstrijd in alle groepen gehouden. Eerst werden er voorrondes in de klas gehouden. De winnaar mocht tijdens de wedstrijd voorlezen. Alle kinderen hebben het erg goed gedaan!

De winnaar van groep 7 en 8 die dit jaar mee mag doen aan de voorrondes van Nationale voorleeswedstrijd is Ceyda uit groep 7. Wij wensen haar hierbij veel succes!

 

Afgelopen maandag was de start van onze kinderboekenweek. De leerkrachten lazen op het plein uit hun favoriete boek. Toen de kinderen op het plein kwamen, werden ze er direct bij betrokken en werd er voorgelezen. Daarna werd de kinderboekenweek geopend met het lied 'kom erbij', een mooi gedicht en zoals dat gaat met een opening, werd het lint doorgeknipt en was de kinderboekenweek officieel geopend.


nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

03.jpg

Zoeken