groep 1/2a

juf Gemma Schneider en juf Danielle van Lieburg


 

{tabkinderboerderij}


 • Groep 1/2a heeft op de kinderboerderij meegedaan aan de les 'kleine beestjes'. Nadat ze in het leslokaal wat meer leren over kleine beestjes, mogen ze deze zelf buiten gaan zoeken. Daarna zijn ze weer binnen aan de slag gegaan met het bekijken van alle gevonden kleine beestjes.

  foto's

 • ei ei ei!

 • We werken in onze klas naar aanleiding van het thema "Dottie's eieren" naar het gelijknamige prentenboek.
  Hieronder spraken we met elkaar ook over het eten van eieren. Eieren kun je koken en ook bakken. Hoe dat nou precies gaat, wisten de kinderen niet zo goed. Daarom hebben we het in de klas gewoon laten zien. De kinderen hebben ervan genoten en ook gesmuld. Dat kunt u zien op de foto's . Ik nodig u van harte uit om dit thuis, uiteraard onder uw toezicht, nog eens te doen!

  vogels in de winter

 • Regelmatig doen we een circuit in de klas. Er zijn dan 4 of 5 opdrachten, die we om de beurt in groepjes na elkaar doen.

  Één van de opdrachten vandaag was pinda’s rijgen en netjes vullen met pinda’s.

  Tijdens het buitenspelen hebben we ze met stagiaire juf Sharon opgehangen.

  We deden een goede daad, want zodra we binnen waren, zagen we gelijk kauwtjes en een merel die begonnen te eten! Dat was bijzonder!

  Kanjertraining

 • Groep 1/2a en 8 hebben een opdracht gedaan voor de Kanjertraining. Bij de Kanjertraining gaat het er juist om dat je vervelend gedrag zoveel mogelijk negeert en kiest voor gedrag dat te vertrouwen is. Bij de Kanjertraining noemen we aandacht geven aan negatief gedrag "benzine geven". Groep 8 ging vandaag met kleuters een potje memory doen. Ondertussen hadden we afgesproken dat 2/3 kinderen uit groep 8 zich dan heel slecht mocht gaan gedragen: roepen, gillen, op tafel staan, iedereen afleiden, kaartjes van tafel gooien, etc. Het doel was voor de andere kinderen (groot en klein): negeer dit gedrag, doe je benzinepompje dicht en ga gewoon door met memory. Wat blijkt? De kinderen kunnen dit gedrag heel erg goed negeren! Hierdoor werd het voor de kinderen met 'slecht' gedrag heel moeilijk om dit vol te blijven houden. En dat is nou juist precies de bedoeling...

  sint

 • Donderdag hebben de kleuters van groep 1/2a samen met groep 6 tekeningen voor Sinterklaas gemaakt. Er waren gemixte groepjes van 2, 3 of 4 kinderen die samen met waskrijt een tekening hebben gemaakt. De kinderen lieten allemaal witte-petten gedrag zien. Er werd heel goed samengewerkt. We hebben met elkaar genoten. Vrijdag hebben we na het gezamenlijk kijken van het Sinterklaasjournaal, de brief naar de brievenbus gebracht, zodat Sinterklaas ook kan genieten van de tekeningen. Juf Josca en juf Danielle zijn trots op al onze kanjers!

  sint

 • De kinderen van groep 1/2A zijn deze week twee keer op visite geweest bij groep 6. We hebben met elkaar naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Het was voor iedereen hartstikke leuk en leerzaam. Voor de kleuters best een beetje spannend. We zijn in ieder geval nu helemaal in de Sinterklaas stemming!

  woord

 • Op vrijdagmiddag kwamen de kinderen van groep 4 voorlezen voor de kinderen van groep 1/2a en groep 1/2b. Dat was best een beetje spannend, omdat het voor de eerste keer was. Die spanning was echt helemaal niet nodig, want het ging echt hartstikke goed! Alle kinderen hebben genoten. Wanner komen jullie weer?

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  01.jpg

  Zoeken