groep 1/2a

juf Gemma Schneider en juf Danielle van Lieburg


 


Maandag hebben we een hele leuke muziekles in het speellokaal gehad van meester Peter. Hij had een houten kar meegenomen met heel veel verschillende houten muziekinstrumenten. Het allerleukste is, dat die kar nog even bij ons op school blijft staan. Wij kunnen de komende week dus nog vaker muziek maken met die bijzondere instrumenten.

{tabkinderboerderij}


 • Groep 1/2a heeft op de kinderboerderij meegedaan aan de les 'kleine beestjes'. Nadat ze in het leslokaal wat meer leren over kleine beestjes, mogen ze deze zelf buiten gaan zoeken. Daarna zijn ze weer binnen aan de slag gegaan met het bekijken van alle gevonden kleine beestjes.

  We werken in onze klas naar aanleiding van het thema "Dottie's eieren" naar het gelijknamige prentenboek.
  Hieronder spraken we met elkaar ook over het eten van eieren. Eieren kun je koken en ook bakken. Hoe dat nou precies gaat, wisten de kinderen niet zo goed. Daarom hebben we het in de klas gewoon laten zien. De kinderen hebben ervan genoten en ook gesmuld. Dat kunt u zien op de foto's . Ik nodig u van harte uit om dit thuis, uiteraard onder uw toezicht, nog eens te doen!

  Regelmatig doen we een circuit in de klas. Er zijn dan 4 of 5 opdrachten, die we om de beurt in groepjes na elkaar doen.

  Één van de opdrachten vandaag was pinda’s rijgen en netjes vullen met pinda’s.

  Tijdens het buitenspelen hebben we ze met stagiaire juf Sharon opgehangen.

  We deden een goede daad, want zodra we binnen waren, zagen we gelijk kauwtjes en een merel die begonnen te eten! Dat was bijzonder!

  Donderdag hebben de kleuters van groep 1/2a samen met groep 6 tekeningen voor Sinterklaas gemaakt. Er waren gemixte groepjes van 2, 3 of 4 kinderen die samen met waskrijt een tekening hebben gemaakt. De kinderen lieten allemaal witte-petten gedrag zien. Er werd heel goed samengewerkt. We hebben met elkaar genoten. Vrijdag hebben we na het gezamenlijk kijken van het Sinterklaasjournaal, de brief naar de brievenbus gebracht, zodat Sinterklaas ook kan genieten van de tekeningen. Juf Josca en juf Danielle zijn trots op al onze kanjers!

  De kinderen van groep 1/2A zijn deze week twee keer op visite geweest bij groep 6. We hebben met elkaar naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Het was voor iedereen hartstikke leuk en leerzaam. Voor de kleuters best een beetje spannend. We zijn in ieder geval nu helemaal in de Sinterklaas stemming!

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  02.jpg

  Zoeken