groep 1/2b

juf Katie VerruijtIn groep 1/2B werken we over het thema kunst. We zijn druk bezig met kleuren en hoe je kleuren kan mengen. Ook hebben we in de klas een atelier waar je een schilderij kan maken op een echt schilderdoek. De kinderen zijn echte kunstenaars! A.s. donderdagmorgen hebben we een kunstcircuit met alle kleutergroepen. We gaan kijken naar een poppenkast over kunst, buiten kunst maken met stoepkrijt en water, een schrijfdansles over kunst en nog heel veel andere leuke en creatieve dingen. A.s. vrijdag komt er ook een kunstjuf bij ons op school om samen met ons iets kunstigs te maken.

Elke vrijdagmorgen gaan de kinderen van groep 2 met juf Andrea mee voor schrijfdans. Hier oefenen de kinderen hun fijne en grove motoriek ter voorbereiding op het schrijven in groep 3. Aan de hand van liedjes/verhaaltjes en opdrachten gaan de kinderen aan de slag. Afgelopen vrijdag gaf juf Andrea een schrijfdans les aan alle kinderen van groep 1/2B. De les ging deze keer over een octopus met acht armen. In de les werd er geoefend met het maken van grote en kleine cirkels en krulletjes. Dit maakten de kinderen in de lucht, in scheerschuim en natuurlijk met krijtjes op papier. Vooral het scheerschuim vonden de kinderen erg leuk!


 • Afgelopen donderdag hebben we pannenkoeken gebakken. Samen met juf Inge of juf Katie mochten de kinderen beslag op de plaat doen en de pannenkoeken omdraaien. Toen de eerste pannenkoek was gebakken, mochten ze hem lekker opeten met stroop of suiker. De andere pannenkoeken hadden we even bewaard en in de middag met elkaar opgegeten. De kinderen vonden het heerlijk en hebben genoten van het bakken!

  Vandaag zijn de groepen 1/2 naar de voorstelling koning en koning geweest. Op school kregen zij ''hoog'' bezoek van een koningin. De koningin vertelde een verhaal over prins Stijn. Hier een klein stukje uit de voorstelling:

  Koningin: “Lieverd, samen zwaaien is toch veel leuker dan alleen?” Stijn: “Ja mam, samen is wel leuker…” Koningin: “Zie je nu wel… en daarom gaan we een prinses voor je zoeken!” Als de koningin begint te kraken en wil stoppen met werken, moet kroonprins Stijn op het land gaan passen. En dat is, vindt zijn moeder, echt leuker samen dan alleen. Dus moet er een prinses worden gezocht. En toevallig heeft de koningin al een lijstje met leuke prinsessen!  Maar wanneer er dan een paar prinsessen zijn langs geweest wordt Stijn zenuwachtig, want hij wordt maar niet verliefd….

  De kinderen hebben genoten van de voorstelling en waren voor 1 dag zelf prinsen en prinsessen!

  De afgelopen weken zijn de kinderen druk bezig geweest met koken en bakken.

  Tijdens het thema herfst hebben de kinderen zelf appelmoes gemaakt. Eerst moesten de kinderen de appels in stukjes snijden. Deze stukjes deden we in een grote pan met een klein beetje suiker en water. Ongeveer 15 a 20 minuten koken en daarna fijn stampen met de stamper. Mmmmm.... de kinderen vonden het heerlijk!

   

  Vorige week waren de kinderen hulppietjes van Sinterklaas. We hebben met elkaar heerlijke kruidnoten gebakken. De kinderen mochten zelfs een beetje snoepen van het deeg. Nadat ze 10 minuten in de oven hadden gezeten, konden de kinderen ze lekker opeten!

   Hokus pokus met wat franje, rood met geel wordt oranje.

  Hokus pokus met een zoen, blauw met geel wordt groen.

  Hokus pokus met wat raars, blauw en rood wordt paars.

  De komende weken staat het thema eten en drinken centraal. In de klas hebben we een restaurant gemaakt. De kinderen spelen hier kok, ober of klant. En misschien gaan we wel naar een echt restaurant!

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  01.jpg

  Zoeken