groep 1/2d

juf Eline van Essen


 

Blijdorp was geweldig! Bedankt voor alle hulp moeders en juf Inge. De rest van de foto's komt na de vakantie op de website.

De dieren uit de oceaan zaten vastgevroren. Wij hebben ze bevrijd!

Het is erg leuk om te spelen in de sneeuw. Vandaag kwam er zelfs een echte ijsbeer op bezoek tijdens het buitenspelen!

 

Afgelopen vrijdag hadden alle kleutergroepen een gezamenlijke adventviering in het speellokaal. We hebben veel gezongen en de tweede kaars daarbij aangestoken. Juf Eline en Juf Andrea hebben het kerstverhaal uitgespeeld in de poppenkast. We hebben er allemaal van genoten!.

 

We hebben vrijdag zelf appelmoes gemaakt. Een aantal lieve ouders heeft voor ons bij de inloop de appels geschild. Tijdens de werkles hebben we zelf de appels in stukjes gesneden. sommige kinderen hadden nog nooit zelf gesneden, maar iedereen kon het. Een beetje kaneel erbij en toen hebben we de appelmoes geproefd. De klas rook heerlijk en de appelmoes ook. Wat is de herfst toch fijn!


We hebben een hele leuke start gemaakt met groep 1/2d. We zijn gestart met het thema 'het cijferwinkeltje'. Op een dag stond er ineens een grote doos vol cijfers in de klas. Ook zat er een boek in over oma Blom die een winkeltje heeft vol cijfers. Dat zouden wij ook wel willen. We zijn samen aan de slag gegaan en hebben nu een mooie winkel vol cijfers. Elke dag wordt de winkel druk bezocht en hierdoor leren wij een heleboel cijfers herkennen. Ook werken aan de sociale vaardigheden hoort erbij. In de lange rij staan voor de kassa lukt alleen met veel geduld. Mevrouw Celine heeft bij de opening het lint doorgeknipt. Het is de nicht van juf Corine en ze had een prachtige cijferblouse aan. Deze blouse mogen wij nu gebruiken in de winkel.


nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

02.jpg

Zoeken

Rondleiding

rondleiding Aangepast