groep 3a

juf Margriet v/d Poel en juf Suzanne van Zomeren


 

techniek


 • Er zijn weer mooie creaties gemaakt met het knex.Van windmolentjes tot auto's. De kinderen hebben prima werk geleverd en het zag er allemaal heel mooi uit.
  Tot de volgende keer en hopelijk weer zo'n creatieve middag!!

  reken

 • Wij hebben deze woensdagochtend afgesloten met een rekencircuit.

  Er waren 4 rekenspelletjes die we met een groepje van 5 kinderen deden.

  Elk spelletje duurde 10 minuten en daarna wisselden de groepjes naar een volgend spel.

  We hebben veel plezier gehad tijdens het spelen en tegelijk was het ook nog leerzaam!

  valentijn

 • Wij hebben  een mooie valentijnskaart gemaakt in de klas. 
  Op de envelop hoefde voor  één keer geen postzegel, maar een kus met lippenstift! 
  Niet alle jongens vonden dat een goed idee…. maar gelukkig wilden de meisjes wel allemaal rode lippen. 
  Daarna liepen wij met onze kaart naar de brievenbus. 
  Op de foto zien wij er trots en vrolijk uit! 
  Iedereen mocht zelfzijn eigen kaart in de brievenbus doen. 
  Wij hopen dat iedereen blij is op Valentijnsdag! 

   

  letterfeest

 • Afgelopen donderdag was een bijzondere dag! De leerlingen van groep 3 kregen hun letterdiploma. In het bijzijn van ouders, opa's en oma's en nog veel meer belangstellenden, reikte meester van Reeven de diploma's uit. Ook kregen de kinderen een medaille en een boekje om thuis lekker te lezen. Toen iedereen trots zijn/haar diploma in ontvangst had genomen, dronken we gezellig nog iets met z'n allen en aten we letterkoekjes.!

  filmsounds

 • Op vrijdag 2 februari hadden we een echte componist in groep 3. Deze meester maakte geluid en muziek voor films en kwam ons dat leren. De activiteit was van de SKVR en heette Filmsounds. Nadat de meester had uitgelegd wat de bedoeling was, mochten wij met de klas geluiden gaan bedenken en maken bij een tekenfilmpje. Zodra de juf het ontvangen heeft, komt het ook op de website!

  kuikens

 • Misschien heeft u 'm al zien staan achter in de klas? De broedmachine. Op woensdag kwam boer Thijs in groep 3 om een broedmachine neer te zetten met echte eieren er in. Ieder kind heeft een eigen ei met zijn/haar naam er op. Voor de voorjaarsvakantie komen de eieren uit. Dan komt boer Thijs ook weer even kijken.  In de vakantie gaan de kuikens met de juf mee. Na de vakantie mogen we er dan nog een tijdje voor zorgen. Uiteindelijk haalt boer Thijs ze weer op. De komende tijd zijn we in de klas dus bezig met kippen, kuikens en eieren!

  kanjer

 • We doen in groep 3 nog steeds veel kanjerspelletjes in de klas. Ook luisteren we naar de verhalen over de vogel Tirza. Daarvan leren we hoe we problemen op kunnen lossen op een kanjermanier. Ook leren we hoe we er voor kunnen zorgen dat iedereen het fijn heeft in de klas. De laatste les ging over complimenten geven en krijgen. Iedereen schreef op waar hij/zij goed in is. Daarna mochten de leerlingen en juffen bij andere kinderen een compliment op het blad schrijven. Een erg leuke activiteit die veel blije gezichten gaf!

  gym

 • De afgelopen twee weken heeft groep 3 een tafeltennisclinic gehad tijdens de gymles. Een juf van vereniging "21-up" verzorgde de lessen. Er zijn allerlei spelletjes gedaan met een batje en een tafeltennisballetje. De kinderen waren erg enthousiast!Wie dat leuk vindt, mag ook twee keer gratis meedoen bij de School Sport Vereniging. Hier is een brief over uitgedeeld, maar u kunt het ook navragen bij de juf.

   

  techniek

 • Tijdens de techniekmiddag is groep 3 druk bezig geweest met k'nex.

  sint

 • Hoewel Sinterklaas nog niet in het land is, zijn we er in groep 3 al druk mee bezig! Omdat we deze week de 'a' van zak leerden, hebben we die in kranten gezocht en opgeplakt. Het resultaat hangt in de gang.

  Verder kijken we elke dag het Sinterklaasjournaal en wat is dat spannend! Alle pakjes overboord gewaaid en zelfs het boek en de koffer van Sinterklaas in het water. Gisteren hebben de juffen dan ook drie natte pakjes gevonden. Quinten zag later dat er zelfs nog één in het water dreef!

  Vanmiddag hebben we de pakjes bij onze schoenen bij de schoorsteen in de klas gezet. Een superidee van Benjamin. Nou maar hopen dat ze bij de goede kinderen terecht komen...

  bieb

 • Vandaag hebben we met groep 3 iets spannends gedaan. We zijn door de geheime deur in de gang gegaan! En toen kwamen we in...de bibliotheek. Juf Marijke van de bibliotheek heeft eerst een verhaal aan ons voorgelezen over een olifant en een windje. Daarna heeft ze ons laten zien waar de boeken staan die wij al kunnen lezen. Toen heeft iedereen een leuk boek uitgezocht voor in de klas en zelf uitgeleend bij de computer. In de klas hebben we nog even lekker gelezen!

  Is uw kind nog geen lid van de bibliotheek? Het is voor kinderen gratis! U kunt een pasje laten maken in de bibliotheek of via de juf.

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  04.jpg

  Zoeken