groep 3b

juf Christl Peeters en juf Femke Halma


 

 

 •          

  Vorige week vierden we het letterfeest in groep 3. De kinderen hebben heel erg hun best gedaan en nu alle letters geleerd. Daarvoor kregen ze allemaal een letterdiploma uitgereikt door juf Femke. Het was fijn dat er zoveel ouders bij waren. Na de uitreiking dronken we nog wat en aten we echte letterkoekjes.

  In groep 3 leerden we bij rekenen wat even en oneven getallen zijn. We hebben een wandeling gemaakt en hebben een kijkje genomen bij de huisnummers in de buurt. We zagen dat de huizen aan de ene kant van de straat even nummers en aan de andere kant oneven nummers hebben. Nu kunnen we nog beter tellen met sprongen van 2!

  Vandaag kwamen Seyda, Ena, Eclesia, Anissa en Simran uit groep 8 op bezoek in onze klas. Ze hadden een quiz gemaakt. We hebben allemaal heel goed ons best gedaan om de vragen te beantwoorden. Aan het eind kregen we allemaal een kleurplaat. We vonden het gezellig dat ze er even waren!

   

  Op dinsdag 18 september hebben we een les gehad van de SKVR (=Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). Het ging over "Thuis in je huis". We zagen allerlei bijzondere huizen voorbij komen: 1 enkel huisje in een bos, duizenden huizen op elkaar gebouwd in BraziliĆ«, een huisje op een rots midden in een rivier en nog veel meer. Het waren foto's die te zien zijn in het Wereldmuseum. Op de vraag "Waar voel je je thuis?" kwamen vele verrassende antwoorden en tot slot maakten we een huis van karton. 

   

  Op woensdag 19 september hadden we een hele actieve gymles: er was een groep 'James Bond-kinderen' die een 'pakketje'(= een tennisbal) moesten meesmokkelen en die zich onderweg moesten verstoppen achter allerlei matten, want er stonden boeven in een groot vierkant in het midden van de zaal, die de kinderen konden afgooien met een grote bal. Die boeven mochten het vierkant niet uit, maar er was ook een groep die de weggegooide grote ballen weer mochten ophalen en terugbrengen. Jullie begrijpen wel:er werd heel veel en hard gerend. De kinderen waren ontzettend moe maar vonden het geweldig leuk!

   

  We zijn in groep 3B vrijdag 7 september enthousiast begonnen met het werken aan een circuit: er waren 5 opdrachten en de kinderen werkten aan 1 opdracht ongeveer 10 minuutjes. Daarna schoven ze door naar een ander groepje en daar werkten ze dan weer 10 minuutjes aan een andere opdracht. Het was erg gezellig en ook heel leerzaam!

  In groep 3B wordt er lekker geoefend met de letters die we tot nu toe geleerd hebben. Zo leerden we al de letters i, k, en m. Vandaag hebben we gewerkt met de letter s. We lazen het woordje 'sis'en daarom hebben we's middags een slang geknutseld. De slang kronkelde op onze tafels en zo maakte we een letter s. op de foto's kunt u zien hoe dat ging.

   

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  04.jpg

  Zoeken

  Rondleiding

  rondleiding Aangepast