groep 4

juf Martine Sas en meester Jan Tuinenburg


 

ruimtevaart

 • We leren in groep 4 veel over de aarde en de ruimte=het heelal. Dummie de Mummie gelooft niet dat de aarde rond is, maar wij zien filmpjes van de aarde en zien dat de aarde een ronde planeet is. Ook leren we de andere planeten, die bij onze zon horen.

  We leren woorden als: zon, sterren, planeten, dampkring, maan, satelliet, ruimtestation, raket en lanceren……

  Daarom gingen we ook ons eigen vliegtuig lanceren door middel van een elastiek. (zie foto)

  vogels kijken

 • Vrijdag 26 januari deden we mee aan de schoolvogeltelling.

  In de maanden hiervoor hadden we al veel vogels leren kennen; zoals de roodborst, de huismus, heggenmus en de houtduif.

  We zijn met verrekijkers door Schiebroek gaan lopen. We zagen een aalscholver, die zijn vleugels liet opdrogen. Een meeuw, die stond te trappelen op het gras en een dikke vette worm ving en nog veel meer!

  Nu keken we vanuit de klas. De halsbandparkieten aten van de pinda’s en de meesjes van de vetbollen. De kauwen vonden de pindakaas erg lekker. Dit is speciale pindakaas voor vogels, want gewone pindakaas is te zout voor ze.

  Hieronder zie je de lijst van vogels, die we gezien hebben. We hebben dit doorgegeven aan de Vogelbescherming van Nederland.

  Pimpelmees 1
  Ekster 2
  Gaai 1
  Stadsduif 4
  Nijlgans 2
  Kokmeeuw 8
  Zwarte kraai 1
  Koolmees 2
  Zilvermeeuw 2
  Halsbandparkiet 2
  Kauw 7
  Heggenmus 1
  Merel 1
  Houtduif 2
  Roodborst 1  spelen


 • Welkom in de Centrale Geheimen Bank. Aan het loket ontvangt Bram al jaren alle geheimen van de wereld. Per afdeling staan vluchtige leugentjes, verjaardagsverrassingen, nooit-verstuurde-liefdesbrieven, geheimschriften en dagboeken netjes naast elkaar opgeslagen. Al die geheimen zitten veilig in kluisjes. Zo nu en dan worden ze afgestoft en gecontroleerd. Zit er nog wat in of is het al verklapt?Groep 3a, 3b , 4 en 4/5 zijn naar deze  fantasievolle poppenvoorlstelling geweest in theater Zuidplein.

  woord

 • Op vrijdagmiddag kwamen de kinderen van groep 4 voorlezen voor de kinderen van groep 1/2a en groep 1/2b. Dat was best een beetje spannend, omdat het voor de eerste keer was. Die spanning was echt helemaal niet nodig, want het ging echt hartstikke goed! Alle kinderen hebben genoten. Wanner komen jullie weer?

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  01.jpg

  Zoeken