groep 4/5

juf Sandra Bakker en juf Marianne Stam


 

techniek


 • Enkele foto's van de techniekmiddag waarbij de leerlingen zelf aan de slag gingen met creatief timmeren!

  techniek

 • Tijdens de techniekmiddag heeft groep 4/5 getimmerd, maar het was meer dan alleen maar timmeren! Je moest de spijkers er zo in slaan, dat als je alle spijkers door een stuk wol met elkaar verbind er een figuur ontstaat, zoals een ster of een sneeuwpop! 

  zwemmen

 • Tijdens het schoolzwemmen hebben de leerlngen van groep 4 allemaal hun B- zwemdiploma gehaald! Als leuke afsluiting mochten ze allemaal even vrij zwemmen in het zwembad. 

  kanjerles groep 4/5

 • Afgelopen dinsdag kwam juf Katie van groep 1/2 B bij ons in de klas. Zij had samen met juf Sandra een kanjerles voorbereid. Juf Sandra vertelde eerst een verhaal. In het verhaal had Max nieuwe paarse schoenen gekregen en hier was hij erg trots op. Andere kinderen in zijn klas vonden deze schoenen niet mooi en lachtten hem uit. Eefje nam het op voor Max en zei tegen haar klasgenoten dat ze moesten stoppen met plagen. De kinderen lachtten om de schoenen van Max verstopten vervolgens de kleren van Eefje, maar vertelde hierover niet de waarheid tegen de juf.

  De kinderen van groep 4/5 konden na het lezen van het verhaal goed vertellen wie er in het verhaal zich gedroeg als een kanjer. Na het verhaal speelden we een kanjerspelletje. 1 kind kreeg de beurt en hij/zij moest een bepaalde emotie laten zien, maar mocht hier niet bij praten. De kinderen die de emotie moesten raden, keken goed naar het gezicht en de lichaamshouding van het kind. Hierdoor kwamen zij er snel achter welke emotie er werd uitgebeeld. Vervolgens spraken we kort over de verschillende situaties uit het verhaal en wat de kinderen hier van vonden.

  De kinderen hebben geleerd om:

  - Dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet of wat je aan hebt.

  - Dat eerlijk zijn het belangrijkste is. 

  - Emoties en lichaamshouding bij elkaar herkennen

  advent

 • Groep 4/5 en groep 8 samen 1ste advent hebben gevierd.

   

  sint


 • In groep 4/5 hebben de kinderen erg genoten van het sinterklaasfeest. In groepjes hebben de kinderen allerlei spelltjes gespeeld. Spellen zoals domino, kwartet en memory kwamen aan bod. Ook hadden Sint en zijn pieten leuke cadeaus voor de groep meegenomen. De meiden kunnen erg creatief zijn en hun eigen etui ontwerpen en de jongens kunnen gaan sleutelen en met schroefjes en boutjes hun eigen auto in elkaar zetten. Het was een gezellige dag. Dank u Sinterklaasje!

  huisdier

 • Voor de les huisdieren is onze groep naar de kinderboerderij geweest. De les was erg leuk. We hebben meer geleerd over oa. ratten en konijnen!

  techniek

 • De opdracht tijdens de techniekmiddag van groep 4/5 was om een robot te programmeren, de BEE bot. Ze deden dit met de BEE bot op het schoolbord en ze speelden om dit te oefenen ook zelf voor BEE bot.

  techniek


 • De kinderen van groep 4 en groep 4/5 hebben dinsdagmiddag 7-11 techniekmiddag gehad waarbij ze onder andere een vorm hebben gemaakt met spijkers waar vervolgens wol omheen gespannen moest worden, zodat er leuke paddestoelen en egels ontstonden.

  De kinderen in groep 4 van groep 4/5 hebben vandaag laten horen dat ze de tafel van twee snel op volgorde en door elkaar kunnen opzeggen en hebben daarom allemaal de 'tafel van twee band' verdeind!

  feest

 • Groep 4/5 is druk aan de slag gegaan met koken en bakken. Op de foto's ziet u het resultaat.

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  02.jpg

  Zoeken