groep 4/5

juf Sandra Bakker en juf Marianne Stam


 

Helaas gaat Hidde van school, maar we hebben een geweldig afscheidscadeau gekregen! Eerst in de klas een taartje eten en daarna bowlen bij Lommerijk met de hele klas. Het was een erg leuke middag! 

Afgelopen dinsdag kwam juf Katie van groep 1/2 B bij ons in de klas. Zij had samen met juf Sandra een kanjerles voorbereid. Juf Sandra vertelde eerst een verhaal. In het verhaal had Max nieuwe paarse schoenen gekregen en hier was hij erg trots op. Andere kinderen in zijn klas vonden deze schoenen niet mooi en lachtten hem uit. Eefje nam het op voor Max en zei tegen haar klasgenoten dat ze moesten stoppen met plagen. De kinderen lachtten om de schoenen van Max verstopten vervolgens de kleren van Eefje, maar vertelde hierover niet de waarheid tegen de juf.

De kinderen van groep 4/5 konden na het lezen van het verhaal goed vertellen wie er in het verhaal zich gedroeg als een kanjer. Na het verhaal speelden we een kanjerspelletje. 1 kind kreeg de beurt en hij/zij moest een bepaalde emotie laten zien, maar mocht hier niet bij praten. De kinderen die de emotie moesten raden, keken goed naar het gezicht en de lichaamshouding van het kind. Hierdoor kwamen zij er snel achter welke emotie er werd uitgebeeld. Vervolgens spraken we kort over de verschillende situaties uit het verhaal en wat de kinderen hier van vonden.

De kinderen hebben geleerd om:

- Dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet of wat je aan hebt.

- Dat eerlijk zijn het belangrijkste is. 

- Emoties en lichaamshouding bij elkaar herkennen

 

Voor de les huisdieren is onze groep naar de kinderboerderij geweest. De les was erg leuk. We hebben meer geleerd over oa. ratten en konijnen!

De opdracht tijdens de techniekmiddag van groep 4/5 was om een robot te programmeren, de BEE bot. Ze deden dit met de BEE bot op het schoolbord en ze speelden om dit te oefenen ook zelf voor BEE bot.

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

01.jpg

Zoeken