groep 5/6

meester Hans Lobbezoo en meester Robert Poortman


 

schoolreis


 • Het was een zeer geslaagde en gezellige dag met erg mooi pretparkweer! We hebben bij de achtbanen de verkeerde tassen meegenomen, maar dat is gelukkig allemaal weer goed gekomen. De meester is moe maar voldaan aan de meivakantie begonnen.

  bmx


 • De bovenbouw krijgt elke keer weer een andere sportclinic tijdens de gymles. Deze keer krijgen de leerlingen wel een hele bijzondere clinic: BMX ( fietsen). En omdat dat niet zo leuk is om in de gymzaal te doen, doen we dit gewoon buiten op het plein! 

  griezelorkest

 • In de grote zaal van de Doelen speelt het hele Rotterdams Philharmonisch Orkest met medewerking van twee acteurs een muziektheatervoorstelling. In de voorstelling zien we Archibald het manusje-van-alles die ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag is het goed mis: de dirigent is zoek! Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt. Lukt het Archibald om de dirigent op tijd te vinden? Een mysterieuze tocht door alle uithoeken van het concertgebouw, met muziek uit Britten’s The young person’s guide to the orchestra en nieuwe muziek Het van de componist Ed de Boer.

   

  dieren


 • Dinand uit groep 5/6 wilde niet gewoon een spreekbeurt in de klas houden, hij wilde graag zijn spreekbeurt aan de hele school vertellen! Het speellokaal werd omgetoverd tot een jungle waarin hij de leerlingen kon meenemen op zijn 'reis rond de wereld.' Hij vertelde over de dieren uit verschillende delen van de wereld en had als voorbeeld zelf ook 2 huisdieren meegenomen, een slang en een baardagaam!
  Daarnaast had hij ook een mooie powerpointpresentatie gemaakt waarop genoeg te zien was. De andere leerlingen luisterden aandachtig en deden goed mee!

 • Tijdens de les Engels leren wij allerlei nieuwe woorden, zelfs door te dansen. We krijgen allerlei bewegingsopdrachten in het Engels, zoals 'bend your knees en 'shake your hips' etc. Met al die leuke nieuwe danspasjes hebben een aantal leerlingen uit groep 5/6 een zelf dansje gedaan tijdens de wintermarkt!
 •  

   

  sint


 • We hebben Sinterklaas gevierd met surprises. Er zaten echt hele mooie bij! Ook kwamen de pieten nog even bij ons op bezoek.

  Dinand


 • Aan het eind van de feestweek hadden we een bijzondere gast in de klas: Freek. Dit is de rode rattenslang van Dinand. Hij vertelde honderduit over zwevende ribben en het perfecte voedsel. Op alle vragen uit de groep wist hij een antwoord. Dinand is eigenlijk de Freek van onze 5/6.

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  01.jpg

  Zoeken