groep 6

juf Josca Punt en juf Carolien Lodders


 

Kangoo shoes

 • Groep 6 heeft 2 lessen kangoo shoes gehad. Erg leuk om hoger te kunnen springen en harder te kunnen rennen. Helaas vielen we ook weleens, maar zo leerden we het steeds beter! In de eerste les hebben we vooral de techniek geleerd. De tweede les hebben we spelletjes gedaan met de kangoo shoes aan. Op de foto's ziet u ons in actie.

  sint


 • We hebben 5 december een heel gezellige ochtend gehad. Er was door de kinderen hard gewerkt aan mooie surprises. Ook was er voor iedereen een gedicht. We hebben ook nog een paar leuke Sintspelletjes gedaan. Vraag er maar naar bij uw kind.

  sint

 • Donderdag hebben de kleuters van groep 1/2a samen met groep 6 tekeningen voor Sinterklaas gemaakt. Er waren gemixte groepjes van 2, 3 of 4 kinderen die samen met waskrijt een tekening hebben gemaakt. De kinderen lieten allemaal witte-petten gedrag zien. Er werd heel goed samengewerkt. We hebben met elkaar genoten. Vrijdag hebben we na het gezamenlijk kijken van het Sinterklaasjournaal, de brief naar de brievenbus gebracht, zodat Sinterklaas ook kan genieten van de tekeningen. Juf Josca en juf Danielle zijn trots op al onze kanjers!

  clinic

 • Groep 6 heeft een clinic basketbal gevolgd. Deze werd gegeven tijdens de gymles. U kunt op de foto's en het filmpje zien wat we hebben geleerd.

  Op de laatste dag van de feestweek hebben alle groepen voor elkaar opgetreden. Hieronder ziet u het optreden van groep 6.

   

  feest

 • Groep 6 heeft ook volop meegedaan aan de bakdag. We hebben allerlei lekkere en gezonde hapjes gemaakt.

  Tijdens de gymlessen van groep 6 doen we veel verschillende dingen. Afgelopen week hebben we het spel 4 op een rij in het wandrek gedaan.

  Uitvogelen

 • Woensdag 14 september zijn we met groep 6 op excursie geweest bij de kinderboerderij. We kregen een hele leuke les 'Uitvogelen'. We hebben van alles geleerd over vogels. Veel hebben we geleerd door het zelf uit te vogelen. We hebben vogelgeluiden bij de juiste vogel gezocht en ontdekt dat de vorm van de snavel iets zegt over wat de vogel eet door hier een moeilijke puzzel mee te maken. We hebben gezien wat er gebeurd als er zeep komt op de veer van een vogel. We zijn ook buiten met een verrekijker vogels gaan bekijken. Echt leuk en best lastig. We zagen Nijlganzen een meerkoet, zwanen en nog meer. Veel vogels waren wel verstopt voor de harde wind. Het was een gezellige, leerzame ochtend.
   
   
   
   

  welkom


 • De start is gemaakt. We hebben een goede eerste week met elkaar gehad. We hebben elkaar een beetje leren kennen. We weten een klein beetje wat we van elkaar kunnen verwachten en dat is fijn.

  In de lijn van de Kanjertraining zijn we bezig geweest met een vertrouwensoefening en met kringgesprekken. De kinderen hebben ook allerlei vragen aan de juffen mogen stellen. Kortom, deze week stond in het teken van kennismaking. 

  Hebben we al bijzondere dingen gedaan?

  - We hebben het gehad over wat een hanenkam is.

  - We hebben een mooie boekenlegger gemaakt voor ons stilleesboek.

  - We hebben gehoord over het land Costa Banana in ons voorleesboek.

  - We hebben vier op een rij gespeeld in het wandrek bij gym. 

  - We hebben prachtige leesboeken voor stillezen. We genieten van het lezen. En hebben nu ook onze favoriete boeken besteld bij de bieb.

  - We zingen iedere dag wel even met elkaar.


  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  agenda

  04.jpg

  Zoeken