groep 6

juf Josca Punt en juf Carolien Lodders


 

In groep 6 zijn we momenteel veel bezig met samenwerken.

toren


 • We hebben samen met iemand een toren gemaakt. Er was allerlei materiaal. We moesten zelf bedenken hoe we een stevige toren konden maken die ook nog een beetje creatief was. Hij moest de blaasproef van de juf doorstaan. Door goed te luisteren, mee te denken en plannen aan te passen kwamen we er best goed uit. Soms is samenwerken best lastig. Zeker als je zelf zo’n goed idee hebt.

  taal


 • Ook hebben we in tweetallen woorden in twee stukken verdeeld op de manier zoals dat moet bij het afbreken van woorden aan het eind van een zin. Lekker knippen en plakken en toch gewoon een taalles.

   

  kubus


 • We hebben ook een kubusbouwwerk gemaakt. Alleen maar door strookjes papier te vouwen en aan elkaar te lijmen. Door goed met elkaar te overleggen ontstonden er goede constructies. Ook hier weer goed naar elkaar moeten luisteren en overleggen.

   

  Met elkaar hebben we ook limericks gemaakt. Gedichten van 5 regels met AABBA schema.
  Best lastig, maar wij vinden ze goed gelukt:

  Er was eens een mol op de Noordpool
  en hij at een vette oliebol
  hij at nog een cracker
  oh, wat was dat lekker
  Dan ontploft hij met zijn buik nog vol!

  Er was eens een jongen in Schiebroek
  Die poepte steeds in zijn broek
  Toen kwam Ab
  Die nam een hap
  Want hij dacht het is ontbijtkoek

  Er was eens een jongen in Schiebroek
  Die heette Koen Hazenbroek
  Hij pakte met succes
  een heel scherp mes
  En toen hij het liet vallen viel er een vloek

  Er was eens een man uit Hoboken
  Die ging veel roken
  Dat was niet fijn
  Hij had veel pijn
  Toen waren zijn longen gebroken

  Er was eens een man uit Lissabon
  Iedereen keek eens naar hem om
  Wat was er met hem aan de hand
  Hij keek in het spiegeltje aan de wand
  En zag mijn neus is wel heel erg krom

  Er was eens een man uit Rome
  Die liep de hele tijd te dromen
  Hij keek niet goed uit
  Dat was het besluit
  Hij liep steeds tegen de bomen

   Wij, de juffen, genieten er echt van dat het samenwerken steeds beter gaat! Fijn en mooi
  om iedere leerlingen en de groep zo te zien groeien.

   

  schooltuin


 • De eerste keer naar de schooltuin met groep 6.Het was heerlijk weer! We hebben de grond lekker fijn gemaakt, zodat we er aardappelen en uien in kunnen poten. Aan de achterzijde hebben we de boontjes gepoot die we in de klas hebben laten opgroeien. Iedereen heeft aan de voorzijde van zijn tuintje wat bloemen zaad gezaaid.
  We zijn ook nog even in de kas geweest om zonnebloemen en maïs in potjes te poten. Straks kunnen we ze in de schooltuin poten en natuurlijk hopen dat het hele mooie zonnebloemen worden en lekkere maïs! 

   

   

  griezelorkest

 • In de grote zaal van de Doelen speelt het hele Rotterdams Philharmonisch Orkest met medewerking van twee acteurs een muziektheatervoorstelling. In de voorstelling zien we Archibald het manusje-van-alles die ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag is het goed mis: de dirigent is zoek! Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt. Lukt het Archibald om de dirigent op tijd te vinden? Een mysterieuze tocht door alle uithoeken van het concertgebouw, met muziek uit Britten’s The young person’s guide to the orchestra en nieuwe muziek Het van de componist Ed de Boer.

   

  Kangoo shoes

 • Groep 6 heeft 2 lessen kangoo shoes gehad. Erg leuk om hoger te kunnen springen en harder te kunnen rennen. Helaas vielen we ook weleens, maar zo leerden we het steeds beter! In de eerste les hebben we vooral de techniek geleerd. De tweede les hebben we spelletjes gedaan met de kangoo shoes aan. Op de foto's ziet u ons in actie.

  sint


 • We hebben 5 december een heel gezellige ochtend gehad. Er was door de kinderen hard gewerkt aan mooie surprises. Ook was er voor iedereen een gedicht. We hebben ook nog een paar leuke Sintspelletjes gedaan. Vraag er maar naar bij uw kind.

  sint

 • Donderdag hebben de kleuters van groep 1/2a samen met groep 6 tekeningen voor Sinterklaas gemaakt. Er waren gemixte groepjes van 2, 3 of 4 kinderen die samen met waskrijt een tekening hebben gemaakt. De kinderen lieten allemaal witte-petten gedrag zien. Er werd heel goed samengewerkt. We hebben met elkaar genoten. Vrijdag hebben we na het gezamenlijk kijken van het Sinterklaasjournaal, de brief naar de brievenbus gebracht, zodat Sinterklaas ook kan genieten van de tekeningen. Juf Josca en juf Danielle zijn trots op al onze kanjers!

  clinic

 • Groep 6 heeft een clinic basketbal gevolgd. Deze werd gegeven tijdens de gymles. U kunt op de foto's en het filmpje zien wat we hebben geleerd.

  Op de laatste dag van de feestweek hebben alle groepen voor elkaar opgetreden. Hieronder ziet u het optreden van groep 6.

   

  feest

 • Groep 6 heeft ook volop meegedaan aan de bakdag. We hebben allerlei lekkere en gezonde hapjes gemaakt.

  Tijdens de gymlessen van groep 6 doen we veel verschillende dingen. Afgelopen week hebben we het spel 4 op een rij in het wandrek gedaan.

  Uitvogelen

 • Woensdag 14 september zijn we met groep 6 op excursie geweest bij de kinderboerderij. We kregen een hele leuke les 'Uitvogelen'. We hebben van alles geleerd over vogels. Veel hebben we geleerd door het zelf uit te vogelen. We hebben vogelgeluiden bij de juiste vogel gezocht en ontdekt dat de vorm van de snavel iets zegt over wat de vogel eet door hier een moeilijke puzzel mee te maken. We hebben gezien wat er gebeurd als er zeep komt op de veer van een vogel. We zijn ook buiten met een verrekijker vogels gaan bekijken. Echt leuk en best lastig. We zagen Nijlganzen een meerkoet, zwanen en nog meer. Veel vogels waren wel verstopt voor de harde wind. Het was een gezellige, leerzame ochtend.
   
   
   
   

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  04.jpg

  Zoeken