groep 6

meester Hans Lobbezoo en juf Joanne van Spanje


 

Vandaag hebben groep 5 en groep 6 samen op het plein een zweeds renspel gedaan over kinderboeken. De kinderen moesten zo snel mogelijk op het plein naar de verschillende vragen toe gaan, het juiste antwoord opschrijven en verder gaan. De kinderen waren zo enthousiast dat ze zelfs in de pauze verder gingen, zodat ze echt alle vragen hadeen gevonden!

Tegenwoordig hebben wij een echte gymmeester!! Dat is nog leuker! Kijk maar naar de foto's hoeveel plezier we hebben.

 

We hebben in de kinderboekenweek om penvrienden te maken, brieven geschreven en verstuurd. Het was leuk om te schrijven, maar ook een mooie ervaring om een postzegel te plakken en een brief in de brievenbus te doen.

 

Eerst kregen we een les over schimmels en paddestoelen. Een juf vertelde heel veel over paddestoelen en schimmels. Onze zelfgekweekte schimmels hebben we aan deze juf gegeven. Daarna mochten we naar het paddestoelenbos toe. Daar hebben we buiten verschillende paddestoelen gezocht en goed bekeken met een loep en een tandartsspiegeltje. Ook moesten we binnen allerlei opdrachten doen. Heel leuk was het om door een microscoop te kijken. Ook zelf champignons snijden voor in de soep was leuk! Aan het einde hebben we onze zelfgemaakte soep gegeten. Bijna iedereen vond het lekker.  

Daarna zijn we naar de kinderboerderij gegaan. Daar hebben we eerst gegeten en gedronken. Daarna lekker spelen, de geiten verzorgen, kijken bij de varkens, de konijnen aaien, nog meer paddestoelen ontdekken en zelfs een oud zwaluwnest ontdekken. 

Het was een heerlijke en leerzame tijd op de kinderboerderij.

 

Hier ziet u wat foto's van onze tweede knutselopdracht. We doen 3 dingen ineen: een schatkist versieren, een ik-ben-een-kei!-kei verven en een friemelketting maken. Alle drie komen ze in ons laatje. Ze gaan ons helpen! Wilt u wetyen hoe? Vraag het aan uw kind of aan juf Carolien.


In het Natuurhistorisch krijgen de leerlingen een snelcursus dieren verzamelen. Hoe voelt een slangenhuid? Hoe bewaar je een pinguin? Soms is er een vreemde eend in de bijt. De leerlingen bestuderen de raadselachtige vogel: is het echt? Hoe heet het dier? Met gerichte tekenopdrachten ontdekken ze de collectie van het museum. De leerlingen gaan zelfstandig door het museum en verzamelen details van verschillende dieren: een kromme snavel, een pluizige staart, een olifantenpoot. Het vormt de inspiratie voor hun eigen fantasiedier.
Na het museumbezoek komt er een beeldend kunstenaar in de klas. De kinderen veranderen veren, schelpen en takjes in vleugels, pootjes en voelsprieten. Binnen anderhalf uur staat de (dieren)wereld op zijn kop!

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

02.jpg

Zoeken

Rondleiding

rondleiding Aangepast