groep 6

juf Josca Punt en juf Carolien Lodders


 

In het Natuurhistorisch krijgen de leerlingen een snelcursus dieren verzamelen. Hoe voelt een slangenhuid? Hoe bewaar je een pinguin? Soms is er een vreemde eend in de bijt. De leerlingen bestuderen de raadselachtige vogel: is het echt? Hoe heet het dier? Met gerichte tekenopdrachten ontdekken ze de collectie van het museum. De leerlingen gaan zelfstandig door het museum en verzamelen details van verschillende dieren: een kromme snavel, een pluizige staart, een olifantenpoot. Het vormt de inspiratie voor hun eigen fantasiedier.
Na het museumbezoek komt er een beeldend kunstenaar in de klas. De kinderen veranderen veren, schelpen en takjes in vleugels, pootjes en voelsprieten. Binnen anderhalf uur staat de (dieren)wereld op zijn kop!

In groep 6 zijn we momenteel veel bezig met samenwerken.

 

 

Met elkaar hebben we ook limericks gemaakt. Gedichten van 5 regels met AABBA schema.
Best lastig, maar wij vinden ze goed gelukt:

Er was eens een mol op de Noordpool
en hij at een vette oliebol
hij at nog een cracker
oh, wat was dat lekker
Dan ontploft hij met zijn buik nog vol!

Er was eens een jongen in Schiebroek
Die poepte steeds in zijn broek
Toen kwam Ab
Die nam een hap
Want hij dacht het is ontbijtkoek

Er was eens een jongen in Schiebroek
Die heette Koen Hazenbroek
Hij pakte met succes
een heel scherp mes
En toen hij het liet vallen viel er een vloek

Er was eens een man uit Hoboken
Die ging veel roken
Dat was niet fijn
Hij had veel pijn
Toen waren zijn longen gebroken

Er was eens een man uit Lissabon
Iedereen keek eens naar hem om
Wat was er met hem aan de hand
Hij keek in het spiegeltje aan de wand
En zag mijn neus is wel heel erg krom

Er was eens een man uit Rome
Die liep de hele tijd te dromen
Hij keek niet goed uit
Dat was het besluit
Hij liep steeds tegen de bomen

 Wij, de juffen, genieten er echt van dat het samenwerken steeds beter gaat! Fijn en mooi
om iedere leerlingen en de groep zo te zien groeien.

 

 

 

In de grote zaal van de Doelen speelt het hele Rotterdams Philharmonisch Orkest met medewerking van twee acteurs een muziektheatervoorstelling. In de voorstelling zien we Archibald het manusje-van-alles die ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag is het goed mis: de dirigent is zoek! Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt. Lukt het Archibald om de dirigent op tijd te vinden? Een mysterieuze tocht door alle uithoeken van het concertgebouw, met muziek uit Britten’s The young person’s guide to the orchestra en nieuwe muziek Het van de componist Ed de Boer.

 

Donderdag hebben de kleuters van groep 1/2a samen met groep 6 tekeningen voor Sinterklaas gemaakt. Er waren gemixte groepjes van 2, 3 of 4 kinderen die samen met waskrijt een tekening hebben gemaakt. De kinderen lieten allemaal witte-petten gedrag zien. Er werd heel goed samengewerkt. We hebben met elkaar genoten. Vrijdag hebben we na het gezamenlijk kijken van het Sinterklaasjournaal, de brief naar de brievenbus gebracht, zodat Sinterklaas ook kan genieten van de tekeningen. Juf Josca en juf Danielle zijn trots op al onze kanjers!

Groep 6 heeft een clinic basketbal gevolgd. Deze werd gegeven tijdens de gymles. U kunt op de foto's en het filmpje zien wat we hebben geleerd.

Op de laatste dag van de feestweek hebben alle groepen voor elkaar opgetreden. Hieronder ziet u het optreden van groep 6.

 

Tijdens de gymlessen van groep 6 doen we veel verschillende dingen. Afgelopen week hebben we het spel 4 op een rij in het wandrek gedaan.

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

04.jpg

Zoeken