groep 8

juf Annette Spierenburg en juf Josca Punt


 

Dagelijks proberen we een gaatje te zoeken, zodat groep 8 en groep 1/2 b samen naar het Sinterklaasjournaal kunnen kijken. De kinderen leren hierdoor elkaar kennen en de kleuters waren nu in vrijdag zelf ook in het lokaal van groep 8. Een hele wandeling door de school. Leuk om te zien, dat alle kinderen zo leuk met elkaar omgaan!

We kregen een rondleiding met hedendaagse kunst. Dat zette ons aan het denken welke dingen belangrijk voor ons zijn en welke dingen maken wie we zijn. Dat was erg interessant. Daarnaast kregen we ook nog een workshop rap maken. We hebben onze raps ook aan de klas laten horen. Zelfs juf Josca heeft gerapt en een moeder ging beatboxen!

Dag 4 begon met heerlijk wakker worden en gezellig ontbijten. We hebben een spel gedaan waarbij je zo goedkoop mogelijk paarden moest kopen. De kinderen kwamen bij ons steeds vragen hoe duur het paard was en ze mochten maar 2x zeggen dat ze dat paard niet wilden kopen. Nog best lastig dus!

Na het spel zijn we naar de bus gelopen om naar Zierikzee te gaan. Daar aten we patat en deden we een fotospel. Je moest allerlei opdrachten doen en daar een foto van maken. Vervolgens hadden we nog vrije tijd in het dorp. Iedereen heeft even iets leuks gekocht.

's Avonds aten we tapas. Helemaal klaar gemaakt door juf Jacqueline en juf Corine. Daarvoor hebben we ze hartelijk bedankt. Wat hebben ze toch heerlijk gekookt deze week! Bedankt juffen!

Na de maaltijd konden we eindelijk onze Scheuro's uitgeven bij de veiling. Er waren leuke, gekke en grappige cadeaus bij. De avond werd afgesloten met een gezellige disco.


Dag 3 was weer zo'n zonnige en gezellige dag. We hebben in de ochtend kaarten voor thuis gemaakt. Die zijn ook meteen op de bus gedaan. Daarna speelden we nog een paar potjes 'Weerwolven'. Dit spel hebben we tijdens de werkweek leren kennen. Na deze start van de ochtend zijn we naar een duinpan gegaan voor het spel 'levend cluedo', waarbij we moesten uitzoeken wie de moordenaar was, wat het moordwapen, het motief en wat de locatie was. 

In de middag kwamen een hoop juffen en meesters voor de vossenjacht. De kinderen gingen in groepjes door het dorp om alle vossen te zoeken. Nadat iedereen ook het codewoord had geraden, kwamen de juffen en meesters gezellig bij ons eten. 

In de avond hebben we nog 2 spellen gedaan: de fotoquiz en het douanespel, maar dat laatste deden we nu in het donker. Dat was extra spannend en extra leuk!

Dag 2 is ook weer om gevlogen. Wat hebben we weer prachtig weer gehad! We begonnen de ochtend met de verjaardag van Jedidja. Vervolgens hebben we 2 estafette-spellen gedaan. Bij de ene moest je bakjes optillen, het goede nummer vinden en dan een nummer onthouden. Dat was nog best moeilijk! Bij de tweede moest je zo snel mogelijk een T-shirt over iedereens hoofd en armen doorgeven.
Tegelijkertijd was de helft van de klas in de zaal hun gekregen vlieger aan het versieren.

In de middag zijn we naar het bos gegaan voor het douanespel en naar de duinen om onze vlieger te testen. Terug bij het huisje was het nog zo warm en zonnig dat we enthousiast aan de slag gingen met de waterpistooltjes van meester Koen! Nadat we in de avond ook nog weer een hoop spellen deden, zijn we nu moe en voldaan naar bed.


Dag 1 was een gezellige, drukke en zonnige dag. We hebben een goede reis in de bus gehad naar Burgh Haamstede. In Burgh Haamstede aangekomen hebben we eerste geluncht en daarna nog even lekker gespeeld. Vervolgens hebben we onze kamers ingeruimd, bedden opgemaakt en tassen alvast geparkeerd. Vervolgens hebben we in de middag een 6-kamp gedaan. Meester Koen had een heleboel samenwerk-spellen voorbereid. Zo hadden we een "boze buurman" en moesten we alle appels uit de tuin gooien, we hadden een cowboy-estafette waarbij je pas klaar was als je alle cowboy-kleren aan had, etc. In de avond hebben we nog in ons (dag)boekje geschreven, een spel gedaan en zelfs nog een wandeling in het donker. Dat was best spannend, want we gingen ook een stukje door een bos. En in het donker ziet alles er natuurlijk wat spannender uit!! Veilig kwamen we allemaal weer bij het kamphuis aan, waarna we richting bed konden. Op naar dag 2.


Groep 8 heeft in de kinderboekenweek kennis gemaakt met het nieuwste boek van Jozua Douglas. In de boeken van Douglas komen aardig wat robots voor: spionnenvliegen, een bestuurbare slang en een bestuurbaar spinnetje bijvoorbeeld. Naar aanleiding daarvan heeft groep 8 hun eigen robots ontworpen. Die kunnen van alles: koken, voorlezen, camoufleren, spionneren, etc. 

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

03.jpg

Zoeken

Rondleiding

rondleiding Aangepast