groep 8

juf Annette Spierenburg


 

Watch that sound

 • Groep 8 is bij de activiteit "Watch that sound geweest. Hierbij leerden we dat de geluiden die onder alle films en series te horen zijn er allemaal later ondergeplakt zijn. De oorspronkelijke geluiden worden vervangen door geluiden die in een studio zijn opgenomen, om zoveel mogelijk omgevingsgeluid weg te halen. Ook gebruiken filmmakers muziek om scènes spannend of juist droevig te laten klinken. Wij zijn zelf aan de slag gegaan met het maken van allerlei geluiden die we ook onder een filmpje moesten plakken. Dat was best ingewikkeld, maar ook supergaaf!

  Pannenkoekendag

 •  Groep 8 ging op de Nationale Pannenkoekendag bij Aafje in verschillende woonkamers pannenkoeken bakken voor de ouderen. We moesten soms even onze draai vinden met het maken van de pannenkoeken, want hoe doe je dat eigenlijk precies? Voor sommige kinderen was dit al een leerzame ervaring. Daarna werden de pannenkoeken aan de ouderen gegeven en kon iedereen smullen van de baksels. Uiteraard hebben we er zelf ook van gegeten! 

  Melanchthon

 • Groep 8 mocht een dagje meedraaien op het Melanchthon. Zo konden we ervaren hoe zo'n dagje op de middelbare school is. Je hebt dan bijvoorbeeld voor elk vak een andere docent, een ander lokaal en je moet daarom steeds de hele school door. Dat deden wij deze dag ook. Het was heel gezellig! We hadden een les Duits/Engels, een les gym, een les biologie, een les muziek en een speurtocht door de school. Jonan mocht directeur spelen en op de directeursstoel plaatsnemen. Het was een gezellige dag.

  Melanchthon

 • Groep 1/2a en 8 hebben een opdracht gedaan voor de Kanjertraining. Bij de Kanjertraining gaat het er juist om dat je vervelend gedrag zoveel mogelijk negeert en kiest voor gedrag dat te vertrouwen is. Bij de Kanjertraining noemen we aandacht geven aan negatief gedrag "benzine geven". Groep 8 ging vandaag met kleuters een potje memory doen. Ondertussen hadden we afgesproken dat 2/3 kinderen uit groep 8 zich dan heel slecht mocht gaan gedragen: roepen, gillen, op tafel staan, iedereen afleiden, kaartjes van tafel gooien, etc. Het doel was voor de andere kinderen (groot en klein): negeer dit gedrag, doe je benzinepompje dicht en ga gewoon door met memory. Wat blijkt? De kinderen kunnen dit gedrag heel erg goed negeren! Hierdoor werd het voor de kinderen met 'slecht' gedrag heel moeilijk om dit vol te blijven houden. En dat is nou juist precies de bedoeling...

  werkweek

 • Vandaag zijn we bijtijds opgestaan. De koffers en tassen moesten voor het ontbijt gepakt, de slaapkamers opgeruimd, de vloeren geveegd en al onze spullen buitengezet. Iedereen werkte hard mee, waardoor we op tijd het huis konden overdragen aan de schoonmaakploeg. Het laatste spel "Levend Stratego" werd buiten uitgelegd. Meester van Reeven vertelde hoe het spel gespeeld moest worden. Het werd een emotioneel momentje: dit was zijn laatste werkweek en dus de laatste uitleg van "zijn" spel. Het werd meester Hans bijna teveel ?. Om één uur vertrok de bus. Na een voorspoedige reis stonden we om kwart over twee veilig en wel voor de deur van het Kastanjeplein. Het was mooi om te zien hoe blij ouders en kinderen waren om elkaar weer te zien.Tot slot: de begeleiders van de werkweek willen alle kinderen van groep 8 ontzettend bedanken voor de oergezellige week die we samen met jullie hebben gehad. Jullie zijn allemaal kanjers!

  werkweek


 • De blauwe lucht bij het wakker worden betekende 1. Het beloofde een mooie dag te worden en 2. We stonden behoorlijk laat op.
  Een vervelend ongelukje verstoorde de nachtrust, dus hadden we dat uurtje extra slaap wel nodig.
  Na alle inspanningen van de afgelopen dagen was het een goed moment om het wat rustiger aan te doen. Een spelletjescircuit in de ochtend en om 11.30 uur op naar Zierikzee. Dit kleine havenstadje op Schouwen Duiveland is een bezoekje waard. We gingen met de bus en ook in Zierikzee is een "Verhagen". Na een patatje met niks, mayo of pindasaus in combinatie met een lekkere kroket of frikadel deden we een opdrachtenspel in het centrum van dit pittoreske stadje. Met het uitvoeren van de gekste opdrachten konden de kinderen punten verdienen: "Ga bij een voorbijganger op de rug zitten". "Ga met alle kinderen van je groepje op één stoel zitten". "Ga in de etalage van een winkel staan". Er zijn heel veel leuke mensen op deze wereld die spontaan aan de opdrachten meewerkten. Na dit spel mochten de kinderen een uur vrij door de stad lopen om iets leuks of lekkers voor zichzelf of voor thuis te kopen.
  De bus bracht ons weer op tijd terug in Burgh Haamstede voor de avondmaaltijd. Op het moment van schrijven dreunt de muziek van de bonte avond nog na in onze oren. Over de bonte avond kunnen we kort zijn: veel muziek, dans, chips, limonade en verkering. .

  werkweek


 • De week is doormidden! De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Overmorgen gaan we alweer naar huis. Maar daar denken we vandaag niet aan. Vandaag is het weer een topdag met als hoogtepunt : de vossenjacht!
  Om 8 uur waren de meeste kinderen wakker, om 8.45 uur zat iedereen aan het ontbijt. Normaal zitten we dan midden in de rekenles, maar hier in Burgh Haamstede houden we andere tijden aan.
  Eerst deden we ochtendgymnastiek met behulp van een renspel, daarna  het vervolg van het spelletjescircuit, de lunch en “Levend Cluedo” in de duinen: plaats van het delict: het keukenkastje!
  Het hoogtepunt van deze dag was de vossenjacht. In het dorp Burgh Haamstede zaten juffen en meesters (en de dochter en een vriendin van de dochter van juf Danielle en Collin de zoon van juf Fatima) verstopt in het straatbeeld van dit normaliter zo rustieke dorp. De dorpelingen keken verbaasd naar de vreemd uitgedoste figuren die zo her en der opdoken, met name naar juf Arianne en juf Eline die zich als “natuur” verkleed hadden.
  Alle “vossen” aten mee met het overheerlijke avondmaal. Het toetje werd verzorgd door juf Katie, die heerlijke taarten had gebakken voor alle aanwezigen. Zij werd luid toegejuicht, want de taarten waren “top”!
  Na het eten werkten we in het werkweekboek, deden een avondspel, zongen kampliedjes, gingen onder de douche en slapen. Morgen wacht Zierikzee. .

  werkweek


 • Het eerste teken van leven kwam pas rond 7 uur uit één van de jongenskamers. Dat is gelijk de reden waarom we in oktober op werkweek gaan: het blijft lekker lang donker en dus lekker lang rustig. Na het ontbijt speelden we het douanespel in het nabijgelegen bos. Bij terugkomst maakten we vliegers die in de duinen opgelaten werden. Dat was geen groot succes. De staarten zaten door het vervoer in een onontwarbare knoop. Daarna volgde een spel waarbij je zo goedkoop mogelijk een aantal paarden moest kopen: knollen voor citroenen. Het avondeten was weer een culinair hoogstandje. Macaroni Bolognese. Er was een spontaan applaus voor de keukenploeg. Na het avondeten vulden we het werkweekboek in in afwachting van het nachtelijke bosspel. De sfeer is uitstekend. Veel kinderen waarderen de werkweek nu al met een 9 of 10. En het wordt nog leuker.

  werkweek

 • Voor groep 8 is het leven een feest. Vorige week de feestweek, deze week de werkweek en volgende week vakantieweek! De werkweek gaat altijd samen met een dosis gezonde spanning. Een flink aantal kinderen is voor het eerst een week op stap zonder moeder en/of vader. Krijg ik misschien heimwee? Hoe is het eten? Kan ik zonder mijn mobieltje? Is de juf niet te streng? Slaap ik wel goed?
  De bus stond keurig op tijd voor de school. Met behulp van ouders stonden de tassen en koffers snel in het bagageruim van de bus. Iets na twaalf uur reden we de Wilgenplaslaan op, richting Burgh Haamstede. Onderweg werd het weer steeds slechter. Maar boven Burgh Haamstede klaarde het op en toen we de bus uitstapten, was het droog. De rest van de dag was het prima weer met een klein zonnetje.
  Nadat het eten, het inrichten van de kamers, het praatje van de juf en meester, een potje voetbal of tafelen was het tijd voor het eerste spel: het Zweeds renspel: de kinderen liepen rond het kamphuis op zoek naar vragen en opdrachten. Na het het eten het spelletjescircuit, de avondwandeling en 'vader, moeder, baby, hond'. Het moeilijkste onderdeel van deze dag was het in slaap komen. Maar dat wordt elke avond gemakkelijker.

  feest

 • Groep 8 heeft de afgelopen dagen meegefeest tijdens de feestweek. Ook wij hebben tasjes versierd, gedrumt, over de stormbaan gerend, bingo gedaan en nog veel meer. woensdag was het kook- en bakdag. Samen bedachten we wat leuk was om te maken en ook nog te realiseren was. Zo bedachten we poffertjes, suikerspinnen, fruitsalade ( werd later appelmoes), wraps, groentestokjes en cocktails. In een circuit gingen we de klas rond. Steeds konden we een onderdeel in een kwartiertje doen. Vier moeders kwamen ons erbij helpen en hebben gezorgd dat iedereen steeds weer verder aan het werk kon. Het was een reuzegezellige en lekkere dag. Bedankt!

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  Introductiefilmpje GHS

  agenda

  01.jpg

  Zoeken