Schoolnieuws

Afgelopen week hebben leerlingen van de Goede Herderschool meegelopen met de Avondvierdaagse in de wijk. Wie het is gelukt om 4 avonden mee te lopen, heeft een medaille verdiend! 

Voor de Nationale Voorleesdagen hebben ouders van peuters en kleuters voorgelezen aan groepjes kinderen. Er kwamen verhalen over krokodillen, tijgers etc. voorbij. De kinderen vonden het erg leuk om weer eens op een andere manier te worden voorgelezen.

Met scheerschuim, verf en glitter maakten we sneeuw en sneeuwkristallen op de tafel. daarna maakten we een afdruk op papier en kleurden deze in met wasco. Het was een hele intensieve les... met rode wangen keken we trots naar onze eigen zelfgemaakte kleurplaten.

 

 

Behalve de wedstrijd zien, mochten 15 kinderen voor de wedstrijd het veld op om te helpen met de grote vlag in het midden. In een grote cirkel mochten alle kinderen om de vlag heen gaan staan en de rand vastpakken. Door hun armen omhoog en omlaag te bewegen hebben de kinderen met z'n allen de vlag laten wapperen. Tegelijkertijd kwamen de spelers oplopen, dus de kinderen waren ook nog eens heel dicht bij de voetballers!! We hadden de beste plekken in het stadion: achter het doel. En alle doelpunten zijn aan onze kant gemaakt!! Het werd deze wedstrijd 3-3, dus we hebben aardig wat doelpunten mogen zien, waarvan 2 penalty's. We hebben allemaal genoten van de wedstrijd en gingen tevreden weer naar huis.

Nationaal Schoolontbijt

Wij vinden het erg belangrijk dat onze leerlingen goed ontbijten en daardoor genoeg energie hebben om de hele dag op school aan de slag te gaan. Daarom hebben we ook dit jaar weer meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten. Het was erg leuk en lekker om eens met elkaar op school te ontbijten.

Schoolfruit

Van 13 november t/m 20 april krijgen de kinderen op school gratis drie stuks groente en fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie en wordt ondersteund door het Voedingscentrum. Er zijn voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op www.euschoolfruit.nl. 

 

nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Introductiefilmpje GHS

agenda

02.jpg

Zoeken

Rondleiding

rondleiding Aangepast