Schoolnieuws

voorlezen

 • Als afsluiting van de leesweek hebben vandaag alle groepen uit de onderbouw een boek voorgelezen aan kinderen uit de onderbouw. Het zag er heel gezellig uit in school en er zijn veel boeken voorgelezen! 

  Filmfestival

 • Vrijdag zijn de groepen 5-8 naar het filmfestival gegaan. We werden hiervoor met de bus opgehaald bij school en naar de schouwburg gebracht. In de schouwburg kregen we 5 korte(re) filmpjes te zien, variërend van 3 tot 25 minuten. Zo zagen we:

  • Een film over een jongen die van gamen houdt, maar in het echt niks durft;
  • Een film over ijsberen op de Noordpool en dat ze door het smeltende ijs steeds minder ruimte hebben;
  • Een filmpje over een vogel die dood gaat, maar waar de onschuldige kat de schuld van krijgt. Grappige, chaotische, héél korte film;
  • Ook nog een documentaire over de Heijplaat. Hier konden we van leren dat iedereen, ongeacht nationaliteit of geloof toch vrienden kan zijn;
  • En een film over een meisje in Hongarije dat graag mee wilde zingen in het schoolkoor. Alleen zei de juf dat ze voortaan maar moest playbacken, omdat ze niet goed genoeg kon zingen. Haar vriendin kwam erachter en vond dit erg oneerlijk, dus bedachten ze een plan om wraak te nemen. 

   

  Juf Corine is vandaag 50 geworden! Alle kleuters hebben hard voor haar gezongen en ze is heel blij met ons mooie cadeau: een evenwichtsbalk voor de gymzaal. Juf Corine is onze gymjuf op woensdag en daar genieten alle kleuters van! 

   

  sint

 • Vandaag kwamen Sinterklaas en de Pieten op bezoek. En wat hadden ze dit jaar een spectaculaire aankomst! Sint kwam dit jaar met de ......helicopter!

  sint

 • Ook dit jaar hebben de leerkrachten van de Goede Herderschool weer een Pietenshow voor alle leerlingen opgevoerd. Het Sinterklaasfeest kon dit jaar bijna niet doorgaan, .....omdat de mooie Pieternella de hoofden op hol bracht bij alle pieten!

  schrijf


 • Bij schrijfdans waren veel paardenpietjes. We leerden om sprongetjes op papier te maken. En natuurlijk ook zelf over matten, daken en andere obstakelste klimmen als echte pieten!

  schrijfdans


 • Vandaag was het een sprookjesachtige schrijfdansles. Alle groepen 1 hebben de boze wolf getekend van Roodkapje. De wolf heeft scherpe tanden en grote handen en voeten.

  feest

 • Hier kunt u de foto's van de musical bekijken! Deze zijn speciaal voor ons gemaakt door Mark van Abkoude.

  feest

 • Op de foto's kunt u zien welke activiteiten er in de feestweek hebben plaatsgevonden.

  feest

 • Tijdens de opning kregen we alvast een voorproefje van de musical!

   Feest

  Goede Herderschool 50 jaar!

  Groot feest op de Goede Herderschool. Van 2 t/m 6 oktober vieren we het 50-jarig bestaan van de school! Op maandag en dinsdag zijn er allerlei activiteiten: een luchtkussen, poppenkast en djembé voor de kleintjes en een speurtocht, een stormbaan en capoeira voor de groten. Woensdag zijn er leuke activiteiten in de eigen klas.

  Donderdag is er geen school in verband met de staking. Maar het hoogtepunt van de feestweek, de musical “Wat maak je menu” gaat gewoon door. De musical wordt opgevoerd door het team van de Goede Herderschool. Om 15.30 uur is de eerste voorstelling in het Hofpleintheater, om 19.00 uur de tweede.

  Voor iedereen die de Goede Herderschool een warm hart toedraagt: er zijn nog kaartjes voor de musical! Bel even of kom langs. Dan leggen we de kaartjes apart.
  Vrijdagmorgen treden de kinderen voor elkaar op met zang, dans en toneel. De school gaat om 12.00 uur uit en de kinderen zijn ’s middags vrij.

  nieuwsbrief

  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

  agenda

  03.jpg

  Zoeken